info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobroty3 nejpodivnější zmrzliny, které jste kdy jedli

3 nejpodivnější zmrzliny, které jste kdy jedli

Léto je v plném proudu a zmrzlináři mají plné ruce práce.  Většina stánků stále prodává ty stejné druhy zmrzliny. Nejste jahodové, čokoládové a vanilkové už přejedení? Podívejte se na recepty 3 nejpodivnějších zmrzlin, které jste ještě určitě neměli možnost vyzkoušet. Ty vás vytáhnou ze zmrzlinového stereotypu! Připravit si je můžete jednoduše doma ve Zmrzlinovači DELLA CASA.
 


Černá zmrzlina

Docílit černé barvy u zmrzliny je těžký úkol. Čistě černé barvy docílíte pouze umělými barvivy, ale přírodní cestou ji zabarvíte alespoň do tmavě šedé. My známe dva recepty – jeden je z černého uhlí z lékárny, druhý je z černého sezamu. Černý sezam je zdraví velmi prospěšný, obsahuje hodně železa, a proto přinášíme recept s ním.
  • 50 g černého sezamu
  • 80 g medu
  • špetka soli
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml plnotučného mléka
Černý sezam nasypeme do výkonného mixéru a mixujeme do hladka. V průběhu mixování stírejte přilepenou směs ze stěn, aby se celá směs dobře rozmixovala. Výsledná konzistence má být hladká pasta, protože sezam pustí olej. Poté sezamovou pastu smíchejte se zbylými ingrediencemi a chlaďte v ledničce přes noc, nebo 30 minut v mrazničce. Poté směs postupně přilévejte do vychlazeného Zmrzlinovače DELLA CASA a míchejte, dokud směs neztuhne. Podávejte posypané celými zrníčky černého sezamu.
 
Zmrzlinovač TESCOMA DELLA CASA - obrázek


Matcha zmrzlina

  • 100 ml plnotučného mléka
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 3 polévkové lžíce (18 g) prášku Matcha – japonský mletý čaj, jiný typ nelze použít
  • 60 g cukru moučka
  • Špetka soli
Umístíme mrazící nádobu Zmrzlinovače DELLA CASA nejméně na 18 hodin do mrazničky.

V menším hrnci smícháme mléko, smetanu, cukr a sůl. Směs zahřejeme na plotně a přidáme čaj Matcha. Za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezačne pěnit a je velmi horká, vařit ale nesmí. Sundáme hrnec z plotny a nalijeme budoucí zmrzlinu do mísy položené v kostkách ledu. Vychladlou směs zakryjeme poklopem nebo fólií a dáme na 2–3 hodiny do lednice anebo na 30 minut do mrazničky.

Zchlazenou směs nalijeme do Zmrzlinovače DELLA CASA. Pokračujeme dle návodu k použití zmrzlinovače, po cca 15 až 20 minutách směs ztuhne a je připravena k podávání.
 


Pivní zmrzlina

  • 2 žloutky
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru
  • 200 ml černého piva (typ stout)
  • 1 lžíce melasy
V hrnci zahřejeme polovinu smetany s cukrem. Mezitím si rozšleháme žloutky a v druhém hrnci rozpustíme lžíci melasy se zbytkem smetany. Horké mléko pomalu přilijeme k žloutkům a za stálého míchání znovu zahřejeme, dokud směs nezhoustne.  Do tuhé směsi přilijeme studenou smetanu s melasou, pořádně promícháme a necháme vychladnout.

Černé pivo svaříme na třetinu jeho objemu a po vychlazení smícháme se smetanovou směsí. Naposledy zmrzlinovou směs vychladíme a před podáváním vymícháme ve Zmrzlinovači DELLA CASA.