info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogRecepty5 receptů na osvěžující domácí koktejly

5 receptů na osvěžující domácí koktejly

Recepty
3. 6. 2021
Horké dny s teplotami přesahující třicítky se nezadržitelně blíží a sezóna grilovaček, zahradních party a dlouhých večerů zrovna tak. Pokud si letní pohodu nedokážete představit bez osvěžujících koktejlů, máme pro vás dobrou zprávu – s Výrobníkem sycených nápojů myDRINK si je budete moci připravit doma, bez námahy a za pár vteřin.

Od čerstvé sody přes šumivé ovocné a zeleninové limonády, vinné střiky až po nekonečně dlouhý seznam long drinks – to všechno výrobník myDRINK zvládne. Na rozdíl od ostatních sodamakerů můžete připravovat míchané nápoje přímo v láhvi se všemi ingrediencemi. Všechno, co ve výrobníku připravíte, je tak dokonale promíchané, bohatě bublinkové a připravené rovnou k podávání.
Výrobník sycených nápojů myDRINK
Nemusíte se bát, že by vám sladké koktejly při sycení vyšuměly nebo na vás při otevírání lahve vystříkly. Díky dvěma ventilům v uzávěru lahve – jeden pro rychlé a druhý pro pomalé kontrolované odvzdušnění – se ve výrobníku myDRINK mohou bez problémů připravovat i nápoje s obsahem cukru, který pěnění způsobuje.
Zastánce zdravého životního stylu a milovníky ovoce jistě potěší jedinečný odšťavňovač-nálevka, který umožňuje vymačkat čerstvé citrusy přímo do lahve pro přípravu syceného nápoje a připravit si tak perlivou vitamínovou bombu.

Jednodušší už to být ani nemůže – dát do lahve všechny přísady, našroubovat uzávěr, zacvaknout do výrobníku, zmáčknout tlačítko a nalít do sklenic. Nechejte se inspirovat návody na přípravu letních koktejlů, které jsme pro vás nachystali, pozvěte přátele a pusťte se do toho!
 

Drinky jako od barmana

Po naplnění lahve přísadami podle toho, jaký koktejl jste si vybrali, platí pro všechny stejný postup sycení. Najdete ho hned za recepty.
Aperol spritz

Do láhve nalijte 400 ml bílého vína, 250 ml Aperolu a 150 ml vody. Po nasycení nalijte Aperol spritz do vinných sklenic s ledem a plátkem pomeranče.
Gin Fizz

Na hrdlo láhve našroubujte nálevku, do láhve nasypte 3 lžíce moučkového cukru, přidejte 200 ml ginu a 400 ml vody, nasaďte odšťavňovač a vymačkejte 5 citronů. Odšťavňovač sejměte, láhev uzavřete a důkladně protřepejte, dokud se cukr v láhvi nerozpustí. Po nasycení nalijte Gin Fizz do sklenic s ledem a ozdobte plátkem citronu nebo koktejlovou třešní.
Mimosa

Do láhve nalijte 400 ml vychlazeného bílého vína a 400 ml vychlazeného pomerančového džusu. Po nasycení podávejte ve sklenicích na stopce.
Buck´s Fizz

Oblíbenou variantu připravte stejnou metodou jako koktejl Mimosa, podíl ingrediencí upravte na 500 ml bílého vína a 300 ml pomerančové šťávy.
Hugo

Na láhev našroubujte odšťavňovač a do láhve vymačkejte 2 limetky. Odšťavňovač sejměte a do láhve přidejte 80 ml sirupu z květů černého bezu, 300 ml vody a 400 ml bílého vína. Po nasycení nalijte Hugo do sklenic s ledem a ozdobte lístky máty.

Sycení koktejlů

Po naplnění ingrediencemi láhev uzavřete plnicím ventilem a vložte do výrobníku. Tlačítko pro sycení stiskněte krátce (méně než sekundu) 6 až 10krát po sobě a připravte si vybraný osvěžující koktejl.

Láhev vyjměte z výrobníku, zvedněte šedý uzávěr pro pomalé odvzdušnění a vyčkejte, až přebytečný plyn odejde z láhve a přestane syčet. Modré tlačítko pro rychlé odvzdušnění nepoužívejte! 
Sejměte plnicí ventil a podávejte.