Doba přípravy: 30 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2544
Ingredience na těsto (4 porce):
500 g kuřecích prsíček
250 g zeleného hroznového vína
50 g piniových ořechů
150 g vařené dlouhozrnné rýže
40 g řapíkatého celeru (1 stonek)
2 čerstvé ananasy
1 jarní cibulkaDresink:
100 g majonézy
50 ml smetany
20 g meruňkového džemu (1lžíce)
5 g česneku (1 stroužek)
5 g kari (1 lžička)
Sůl
mletý černý pepř - Ananas rozčtvrťte, dužinu vydlabejte a nakrájejte na menší kousky. Vydlabanou slupku dejte bokem.
- Kuřecí prsa okořeňte a grilujte cca.10 minut a poté maso nakrájejte.
- V míse promíchejte kousky ananasu s nakrájeným kuřecím masem, přidejte nasekanou jarní cibulku s celerem a na závěr hrozny.
- Majonézu smíchejte se smetanou, přidejte prolisovaný česnek, lžičku kari a lžíci meruňkového džemu.
- Takto připravený dresink společně s uvařenou rýží přidejte do mísy s ananasem a vše zlehka promíchejte.
- Servírujte v ananasové slupce, posypte piniovými ořechy a ozdobte lístky máty.
K přípravě receptu se vám bude hodit