info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Ananasová bábovka

Forma bábovka vysoká DELÍCIA ø 24 cm, větrník
Ananasová bábovka je zcela jiný bábovkový druh než běžné bábovky. Je extra vláčná, až šťavnatá, sladká a na okrajích mírně křupavá.   

Budete potřebovat:

  • 480 g krystalového cukru
  • 450 g ananasu z plechovky - důkladně zbaveného nálevu a pokrájeného na menší kousky
  • 250 g hladké mouky
  • 225 g másla pokojové teploty
  • 180 ml kysaného podmáslí
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 4 vejce
  • ½ lžičky soli
  • vanilkový extrakt dle chuti

Postup:

Slitinovou pečicí formu vystříkejte olejem a vysypejte polohrubou moukou. Smíchejte mouku se škrobem a 2x prosejte. Dejte stranou. Mixérem vyšlehejte cukr s máslem. Přidejte vanilkový extrakt a sůl. Pozvolna přimíchejte podmáslí a postupně přidávejte vejce i připravenou mouku. Nepřešlehejte. Do směsi zlehka vmíchejte ananas a těsto vlijte do pečicí formy. Pečte cca 80 minut na 160 °C, zkontrolujte špejlí.

Vychladlou bábovku ozdobte polevou, kterou připravíte smícháním ananasového nálevu a moučkového cukru.

Co využijete: