Doba přípravy: 80 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1166
Ingredience (4 porce):
500 g bobulového ovoce 10 plátků bílého toastového chleba 50 g zakysané smetany 50 g cukru krystal 2 dl ovocné šťávy z bobulového ovoce
V rendlíku zahřívejte ovoce s cukrem, dokud nepustí šťávu.
Toastový chléb zbavte kůrky, vykrojte z něj 8 koleček (4 menší a 4 větší - menší pro vyplnění dna a větší pro uzavření pudinku. Zbytek toastového chleba použijete pro vyložení formičky.
Prohřáté ovoce sceďte, na dno formičky dejte menší kolečko namočené v ovocné šťávě a ze zbylých kousků chleba vykrojte pásky, které namočte v ovocné šťávě a vyplňte jimi zbylý prostor ve formičce. Chléb ve formičce se musí překrývat ve spojích, aby se zabránilo úniku ovocné šťávy.
Takto připravenou formičku naplňte ovocem 1 cm pod horní okraj, uzavřete větším kolečkem namočeným v ovocné šťávě a přimáčkněte.
Formičku uzavřete a nechte hodinu vychladit. Vychlazený pudink vyklopte a podávejte se zbylým ovocem a zakysanou smetanou.