info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyAť káva provoní váš domov

Ať káva provoní váš domov

Káva
Oslavte Mezinárodní den kávy, který každoročně připadá na 1. října, opravdu výjimečně!
Samozřejmě, bez šálku dobré kávy by to nešlo, vychutnejte si k ní však i sladkou dobrotu. Na výčitky zapomeňte, nabídneme vám její zdravou i klasickou variantu, takže si vybere opravdu každý!
FIT coffee cookies

FIT coffee cookies
aneb báječné nepečené kávové sušenky

Pokud hledáte zdravou, jednoduchou a chuťově opravdu skvělou variantu sladké odměny ke kávě, určitě vyzkoušejte FIT coffee cookies! Přípravu zvládnete snadno a u návštěvy zaručeně zazáříte lákavou tiramisu příchutí.

Ingredience
1 hrnek ovesných vloček
1 PL mleté kávy
1 PL kakaa / karobu
4 PL ořechového nebo arašídového másla
2 PL medu (nebo 1 odměrku proteinového prášku)
4–6 PL mléka
3 čtverečky 70% hořké čokolády

Postup
  1. V mixéru rozmixujte ovesné vločky na jemný prášek.
  2. Rozmixované vločky, kávu, kakao a máslo spolu smíchejte.
  3. Med (nebo proteinový prášek) přidejte k sypké směsi a propracujte.
  4. Mléko do směsi přidejte v takovém množství, až bude vláčná ale nelepivá.
  5. Přidejte nasekané kousky hořké čokolády nebo čokoládové chipsy.
  6. Placičky vytvarujte z kuliček pomocí lžíce nebo válečku.

TIP: Sušenky vložte do Košíčků na sušenky DELÍCIA a skladujte v luxusní Dóze na sušenky DELÍCIA. Budou také skvělým vlastnoručně vyrobeným dárkem.

Kávový dort

Ke slavnostním příležitostem se ideálně hodí lahodný a svěží kávový dort. S jeho přípravou vám pomůžou pomocníci z linie DELÍCIA, kteří si hravě poradí s jakoukoliv výzvou.
Ingredience na korpus
2 PL hladké mouky
250 g cukru krupice
100 g strouhané čokolády
1/2 kypřicího prášku
1/2 vanilkového cukru
6 vajec
20 zrnek kávy namletých nahrubo
Ingredience na krém
200 g másla
50 g moučkového cukru
50 g čokolády na vaření
1 celé vejce
3 žloutky
1/2 vanilkového cukru
2 dl mléka
2 PL uvařené silné černé kávy

Postup

  1. Žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšlehejte na hustý pěnivý krém, do kterého postupně přidávejte nastrouhanou čokoládu, namletá kávová zrna, mouku prosetou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků.
  2. Vzniklé těsto vylijte do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané dortové formy DELÍCIA a při mírnější teplotě upečte v troubě.
  3. Mezitím si připravte krém: práškový a vanilkový cukr, společně s mlékem, žloutky a celým vejcem za stálého míchání vařte do zhoustnutí a postupně přidávejte silnou černou kávu. Po odstavení, pokud je krém pořád teplý, vmíchejte nalámanou čokoládu.
  4. Po vychladnutí spojte připravený krém s máslem a dobře promíchejte.
  5. Vychladlý korpus uprostřed přeřežte a namažte plochým nožem DELÍCIA krémem, kterým také ozdobte celý povrch dortu. Dozdobit můžete vlašskými ořechy, kávovými zrny nebo nastrouhanou čokoládou.
  6. Lopatkou na dort DELÍCIA dort jednoduše podeberte a nechte před podáváním vychladnout v lednici.