info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaBabiččin domácí kečup

Babiččin domácí kečup

Bez masaRecepty
2. 7. 2023


Budete potřebovat:

• 2 kg rajčat
• 2 velké cibule
• 2 jablka
• 150 g krupicového cukru
• 120 ml jablečného octu
• 60 ml vody
• 5 kuliček pepře
• 5 hřebíčků
• 5 kuliček nového koření
• 4 bobkové listy
• 4 stroužky česneku
• 1 lžička soli
• 1 lžíce sladké papriky
 

Návod:

Rajčata, jablka a cibuli nakrájejte na větší kousky, stroužky česneku na polovinu. Vše vložte do tlakového hrnce, přidejte cukr, ocet, vodu, veškeré koření a vařte 20 minut. Po uvaření vyjměte koření a směs rozmixujte dohladka, potom ji ještě propasírujte. Pokud byla rajčata šťavnatější a kečup je řidší, ještě ho zredukujte dalším vařením do požadované konzistence.
NÁŠ TIP: Ostrý kečup vyrobíte přidáním chilli papriček do základu. Můžete ho uvařit i v hrnci, ale vařením v „papiňáku“ šetříte čas a energii.
 


S přípravou kečupu vám pomohou: