Ingredience:
- 600 g vepřové kýty
- 100 g krájeného uzeného masa
- 120 g uzené parenice
- drcený kmín, sůl, česnek
- 2 vejce
- 60 g strouhanky
- 40 g mouky
- sádlo nebo olej
Plátky kýty dobře rozklepeme paličkou, osolíme, pokmínujeme a potřeme česnekem. Pak každý plátek poklademe uzeným masem, položíme na něj hranolek sýra a stočíme malé rolády. V misce smícháme mouku, vejce, sůl a vytvoříme si těstíčko. Svinuté řízky namáčíme do těstíčka, poté obalíme ve strouhance. Smažíme je krátce a intenzivně ve vyšší vrstvě tuku nebo ve fritovacím hrnci. Usmažené řízky položíme na plech či pekáček, vložíme je do vyhřáté trouby a necháme ještě asi 10 minut dojít. Bačovské řízky podáváme s vařenými bramborami, na dochucení můžeme použít i sladkokyselý přeliv z okurek.