info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Bačovský řízek

MasovéRecepty
24. 5. 2021
Bačovský řízek - obrázek

Ingredience:

  • 600 g vepřové kýty
  • 100 g krájeného uzeného masa
  • 120 g uzené parenice
  • drcený kmín, sůl, česnek
  • 2 vejce
  • 60 g strouhanky
  • 40 g mouky
  • sádlo nebo olej
Plátky kýty dobře rozklepeme paličkou, osolíme, pokmínujeme a potřeme česnekem. Pak každý plátek poklademe uzeným masem, položíme na něj hranolek sýra a stočíme malé rolády. V misce smícháme mouku, vejce, sůl a vytvoříme si těstíčko. Svinuté řízky namáčíme do těstíčka, poté obalíme ve strouhance. Smažíme je krátce a intenzivně ve vyšší vrstvě tuku nebo ve fritovacím hrnci. Usmažené řízky položíme na plech či pekáček, vložíme je do vyhřáté trouby a necháme ještě asi 10 minut dojít. Bačovské řízky podáváme s vařenými bramborami, na dochucení můžeme použít i sladkokyselý přeliv z okurek.
Budou se vám hodit: