Vydatná snídaně? Zdravá svačinka? Originální večeře? Všechny tyto role zastanou pomazánky. Když je založíte na domácím čerstvém sýru, dodáte jim cenný zdroj bílkovin, vynikající chuť, a navíc vás zasytí na hezky dlouho. A pokud správně zvolíte ingredience, můžete si na stole snadno a rychle vykouzlit úžasně barevnou gastronomickou přehlídku chutí a vůní.
Avokádová pomazánka
Co budete potřebovat
1 větší zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na malé kousky
snítku pažitky nebo zelené petrželky nasekané najemno
1–2 lžičky čerstvé citronové šťávy dle chuti
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup Uvařenou čočku spolu s krémovým sýrem vidličkou pořádně rozmačkejte, přidejte cibulku, bylinky, česnek, citron a na závěr osolte a opepřete dle chuti.
Postup Vejce oloupejte a najemno nastrouhejte, přidejte k němu křen, čerstvý sýr, osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
Náš tip: Pomazánka chutná skvěle s čerstvým pečivem, ale také s topinkami!
Jak vyrobit čerstvý sýr?
Není to nic složitého. Se Soupravou pro přípravu krémového sýra DELLA CASA jen smícháte suroviny, necháte odkapat a pak už jen servírujete přímo nebo jako součást mnoha vynikajících pomazánek i jiných pokrmů.