Ingredience:
- 1 l silného rybího vývaru
- 100 g mrkve
- 250 g brokolice
- petrželová a celerová nať
- 300 g rybích vnitřností
- 2 vejce
- 50 g strouhanky
- sůl, kopr
Rybí vnitřnosti krátce spaříme vroucí vodou, scedíme je a nakrájíme na menší stejnoměrné kousky. Promícháme je s vejci, osolíme, přidáme strouhanku a nasekané zelené bylinky. Připravíme si hmotu, ze které vytvarujeme větší kulaté knedlíčky. Vložíme je do silného rybího vývaru a uvaříme. Hotové knedlíčky vyjmeme a před podáváním na talíři rozřízneme na polovinu. Do polévky vložíme na drobné kousky pokrájenou mrkev, kousky brokolice a posekané bylinky. Vaříme dokud zelenina nezměkne. Pokud chceme připravit hustší polévku, můžeme do ní zavařit jemné ovesné vločky nebo pohanku lámanku.