Převařte 2 litry vody a nechejte vychladnout. očištěné bezové květy vložte do kastrůlku a přelijte převařenou vodou. Přidejte dva citrony nakrájené na kolečka a šťávu z třetího citronu. Nakonec přidejte ještě kyselinu citronovou, přikryjte pokličkou a nechejte 24 hodin odležet. Po 24 hodinách celý obsah sceďte přes plátno. Šťávu dejte do hrnce a vařte spolu s cukrem za stálého míchání, dokud se cukr úplně nerozpustí. Hotový sirup slijte do čistých láhví. Sirup je určený k rychlé spotřebě, uchovávejte jej proto v lednici.
Bezinkovou polevu získáte smícháním 40 ml bezinkového sirupu s 60 g moučkového cukru, obojí pečlivě promíchejte v míse do kompaktní hmoty. Tato poleva je výborná na jakýkoliv oblíbený moučník, například na bábovku.