info text

Bezinkový sirup a poleva

Džbán TEO 2,5 l, s vyluhováním a chlazením, zelená - obrázek

Nachystejte si:

  • 30 bezových květů 
  • 2 kg krupicového cukru 
  • 50 g kyseliny citronové 
  • 3 bio citrony 
  • 2 litry vody
Na polevu: 
  • 40 ml bezinkového sirupu 
  • 60 g moučkového cukru 

Postup:

Převařte 2 litry vody a nechejte vychladnout. očištěné bezové květy vložte do kastrůlku a přelijte převařenou vodou. Přidejte dva citrony nakrájené na kolečka a šťávu z třetího citronu. Nakonec přidejte ještě kyselinu citronovou, přikryjte pokličkou a nechejte 24 hodin odležet. Po 24 hodinách celý obsah sceďte přes plátno. Šťávu dejte do hrnce a vařte spolu s cukrem za stálého míchání, dokud se cukr úplně nerozpustí. Hotový sirup slijte do čistých láhví. Sirup je určený k rychlé spotřebě, uchovávejte jej proto v lednici. 

Bezinkovou polevu získáte smícháním 40 ml bezinkového sirupu s 60 g moučkového cukru, obojí pečlivě promíchejte v míse do kompaktní hmoty. Tato poleva je výborná na jakýkoliv oblíbený moučník, například na bábovku. 

Forma bábovka DELÍCIA, ø 16 cm, sedmikráska - obrázek

S receptem vám pomohou: