Ingredience:
120 g bezlepkových piškotů, 50 g Nutelly, 160 g mascarpone, 150 g čokolády na namáčení podle chuti (hořké, bílé…)
Na obalování: ořechy (lískové, arašídy, pistácie, vlašské…), cukrářské sypání a semínka
Piškoty namelte na směs hrubších a jemnějších kousků. Dejte je do misky, přidejte Nutellu a mascarpone a dobře promíchejte. Nechte asi 20 minut v lednici a poté z hmoty tvarujte kuličky, které před obalováním dejte ještě jednou pořádně zatuhnout do lednice. V mlýnku na hrubo rozemelte ořechy (pro lepší chuť je můžete předem nasucho opražit v troubě) nebo jiné vybrané sypání. Kuličky můžete začít obalovat jen tak, nebo si ve vodní lázni rozpustit čokoládu a kuličky namáčet nejprve do ní a teprve poté posypávat. Nakonec dejte obalené kuličky vychladit do lednice a vytáhněte až těsně před podáváním.