info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Bezlepkový kaštanový dort

Bezlepkový kaštanový dort - obrázek

Ingredience:

Na korpus:

  • 11 vajec
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g vařených kaštanů, jemně nasekaných
  • 80 g mandlové mouky nebo mandlí
  • 1 lžička rýžové mouky
  • máslo na vymazání a kukuřičná mouka na vysypání formy

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 g vařených kaštanů
  • 100 g moučkového cukru

Postup na korpus:

Žloutky oddělte od bílků. Ze žloutků a cukru vyšlehejte jemnou pěnu. Mandle nastrouhejte najemno nebo použijte mouku. Ze 4 bílků vyšlehejte hustý sníh. Všechny suroviny zlehka promíchejte. Připravte dortovou formu, vymažte ji máslem a vysypte moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca
35–40 minut.

Příprava krému:

Cukr a tvaroh vyšlehejte. Krémem ozdobte vrchní část koláče a posypejte nasekanými kaštany.

Náš tip: Koláč můžete navíc ozdobit čokoládovými hoblinami.
Při rozkrojení korpusu napůl vodorovným řezem a natření krém ve dvou vrstvách budete potřebovat dvojnásobné množství tvarohu a nasekané kaštany rozdělit napůl.

Budou se vám hodit: