Ingredience:
- 3 vejce, 120 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 60 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 70 g rozinek a kandovaného ovoce
- tuk na vymazání formy
- čokoládová poleva
Nejprve si připravíme dvě hmoty - žloutkovou a bílkovou. Na žloutkovou potřebujeme žloutky, moučkový cukr a změklé máslo. Vše důkladně utřeme do pěny. Ze zbylých bílků pak ušleháme pevný sníh a postupně do něho zašleháváme krupicový cukr. Poté obě hmoty pozvolna smícháme a po lžících k nim přidáváme mouku. Posekané kandované ovoce a rozinky promísíme s moukou a pak je pomalu vmícháme do těsta. Řídké těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané
formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 30 minut. Vychlazený chlebíček na závěr potáhneme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a podáváme.