info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyBorůvkové knedlíky se žahourem

Borůvkové knedlíky se žahourem

Talíře FRESCO.obrazek

Na cca 10 knedlíků po 70 g:

  • 160 g borůvek (cca 10 ks na knedlík)
  • 360 ml mléka
  • 100 g krupice
  • 20 g moučkového cukru
  • 200 g hrubé mouky (dle potřeby)
  • 1 vejce
  • špetka soli
Z krupice a mléka uvařte hustou kaši. Do vychladlé kaše vmíchejte sůl, vejce, cukr a tolik mouky, aby vzniklo hladké husté těsto. Těsto rozdělte na 10 stejných dílů, vytvarujte z nich knedlíky a naplňte je borůvkami. Knedlíky vařte v páře po dobu cca 15 minut.
 

Na žahour:

  • 220 g borůvek
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 20 g másla
  • 10 g perníku na zahuštění
  • 1 lžíce rumu
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • špetka skořice
 Skořici, cukr, smetanu a máslo povařte spolu s borůvkami. Borůvky není nutné rozvařit. Směs zahustěte strouhaným perníkem a dochuťte citronovou šťávou a kůrou.
NÁŠ TIP: Knedlíky posypejte nastrouhaným tvarohem.

 

Co využijete: