Ingredience:
100g anglické slaniny, 2 lžíce másla, 1 hrnek pórku nakrájeného na kolečka, 1/2 hrnku celeru nakrájeného na kostičky, 240g hříbků, snítka čerstvého tymiánu, 1 bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 150ml bílého vína, 1l kuřecího vývaru, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 400g brambor, 200ml smetany, 1 lžíce medu, sůl a čerstvě mletý pepř, čerstvá petrželka na ozdobu
Slaninu nakrájejte na kostičky a v hrnci opečte do zlatova. Přidejte máslo, pórek, celer a restujte asi 7 minut. Vsypte očištěné hříbky nakrájené na plátky, tymián a bobkový list a restujte dalších 5 minut. Zaprašte moukou, promíchejte a nechte 1 minutu opékat. Zalijte vínem, nechte asi 5 minut vypařit alkohol. Zalijte vývarem, přidejte zbytek koření a brambory nakrájené na kostičky. Osolte a opepřete. Vařte asi 20 minut, poté stáhněte z plotny, přidejte smetanu a med. Nechte prohřát, ale už nevařte. Dochuťte a podávejte například s orestovanou slaninou a čerstvou petrželkou.