info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéBramborový salát s jablky a šunkou od kosti

Bramborový salát s jablky a šunkou od kosti

MasovéRecepty
1. 12. 2013
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5248

Ingredience (4 porcí):

  • 1000 g brambor
  • 200 g šunky od kosti
  • 200 g majonézy
  • 100 g nakládaných okurek
  • 100 g mrkve
  • 50 ml oleje
  • 40 g plnotučné hořčice
  • 4 vejce
  • 2 jablka ocet
  • sůl a pepř dle chuti
Majonéza:
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 2 vaječné žloutky ½ citrónu
Příprava majonézy:
1. Z poloviny citrónu vymačkejte šťávu a dejte stranou. Žloutky oddělte od bílků, dejte do mísy, mírně osolte a rozetřete metličkou.

2. Za stálého míchání přilívejte po kapkách olej. Když hmota začne houstnout, přilívejte olej v tenkém pramínku za stálého šlehání metlou tak dlouho, až se hustá hmota udrží kolem metly. Na závěr dochuťte citrónovou šťávou.

Příprava bramborového salátu:
3.Brambory uvařte ve slupce a sceďte. Ještě teplé oloupejte, protlačte přes strunový kráječ. Z oleje, hořčice a octu připravte zálivku, kterou přelijte brambory. Uložte do chladna.

4. Druhý den přidejte vejce uvařená natvrdo, mrkev, okurek, jablka a šunku,vše nakrájené na kostičky. Nakonec vmíchejte majonézu, případně dochuťte solí a pepřem.

K přípravě receptu se vám bude hodit