Ingredience:
- 600 - 700 g vařených brambor
- 1 vejce, 50 g škrobové moučky
- 50 g másla nebo sádla
- 100 g krupice, 100 g hrubé mouky, sůl
- Na náplň: 300 g mražených špenátových listů
- 50 g česneku, 40 g oleje, 40 ml smetany
- mletý kmín, mletý pepř, sůl, hrstka strouhanky
- 1 vejce na potření
Do bramborového těsta, připraveného stejně jako na knedlíky, zapracujte rozměklé máslo nebo sádlo. Těsto rozválejte na pomoučené
potravinářské fólii na silnější plát, na něho rozetřete špenátovou náplň a za pomoci fólie pak srolujte závin. Ten potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 170 – 180 °C přibližně 30 minut. Náplň připravte z přesekaných špenátových listů, na tuku osmaženého jemně posekaného česneku, koření a smetany. Podle potřeby trochu zahustěte strouhankou, nechte zahoustnout a rozetřete na plát těsta. Závin podávejte k opečeným klobáskám, vepřové pečeni, uzenému masu a podobně.
Budou se vám hodit: