info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéBretaňský vepřový bok

Bretaňský vepřový bok

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Bretaňský vepřový bok - obrázek

Ingredience:

  • 800 g vepřového boku
  • 200 g cibule
  • 60 g sádla
  • 500 ml červeného vína
  • kmín, celý pepř, bobkový list, tymián
  • cukr nebo med
Vepřový bok nakrájejte na silnější plátky, nařízněte je „na hřebínek“ a poté zprudka opékejte na sádle do červena. Maso můžete nakrájet také na větší kostky či nudle. Opečený bok  osolte, pokmínujte a naskládejte do pekáčku na hrubě krájenou cibuli. Pod plátky masa vložte bobkový list, tymián a celý pepř a vše zalijte červeným vínem. Bůček pak zvolna pečte v troubě (160 – 180 °C). Měkké maso vyjměte. Do vypečené šťávy pridejte truchu cukru nebo medu a vše dovařte do zahoustnutí. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo jen s čerstvým chlebem.
Budou se vám hodit: