Ingredience:
- 800 g vepřového boku
- 200 g cibule
- 60 g sádla
- 500 ml červeného vína
- kmín, celý pepř, bobkový list, tymián
- cukr nebo med
Vepřový bok nakrájejte na silnější plátky, nařízněte je „na hřebínek“ a poté zprudka opékejte na sádle do červena. Maso můžete nakrájet také na větší kostky či nudle. Opečený bok osolte, pokmínujte a naskládejte do
pekáčku na hrubě krájenou cibuli. Pod plátky masa vložte bobkový list, tymián a celý pepř a vše zalijte červeným vínem. Bůček pak zvolna pečte v troubě (160 – 180 °C). Měkké maso vyjměte. Do vypečené šťávy pridejte truchu cukru nebo medu a vše dovařte do zahoustnutí. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo jen s čerstvým chlebem.