info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéBrynzové halušky se slaninou

Brynzové halušky se slaninou

ReceptyMasové
21. 6. 2012
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 3506

Ingredience (4 porce):

  • 800 g brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g brynzy
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce smetany
  • sůl
1. Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte dozlatova.

2. V misce rozdrobte brynzu a promíchejte ji se smetanou.

3. Oškrábané brambory opláchněte, jemně nastrouhejte, přidejte celá vejce, mírně osolte, vsypte polohrubou mouku a směs dobře promíchejte.

4. Vypracované těsto propasírujte pomocí struhadla na halušky do vařící osolené vody.

5. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily a vařte je 4-6 minut, dokud nevyplavou.

6. Uvařené halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a řádně promíchejte.

7. Brynzové halušky na talíři přelijte vyškvařenou slaninou a ozdobte pažitkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit