Doba přípravy: 40 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 3506
Ingredience (4 porce):
- 800 g brambor
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g brynzy
- 200 g anglické slaniny
- 2 vejce
- 2 lžíce smetany
- sůl
1. Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte dozlatova.
2. V misce rozdrobte brynzu a promíchejte ji se smetanou.
3. Oškrábané brambory opláchněte, jemně nastrouhejte, přidejte celá vejce, mírně osolte, vsypte polohrubou mouku a směs dobře promíchejte.
4. Vypracované těsto propasírujte pomocí struhadla na halušky do vařící osolené vody.
5. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily a vařte je 4-6 minut, dokud nevyplavou.
6. Uvařené halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a řádně promíchejte.
7. Brynzové halušky na talíři přelijte vyškvařenou slaninou a ozdobte pažitkou.
K přípravě receptu se vám bude hodit