Ingredience na 2 porce:
- 2 kuřecí prsa,
- 2 vykostěná stehna s kůží,
- 100 g brynzy,
- 8 plátků anglické nebo uzené slaniny,
- 50 g gazdovského špeku,
- 2 žloutky,
- snítka tymiánu,
- snítka rozmarýnu,
- 2 stroužky česneku,
- sůl, pepř,
- 50 ml bílého tokajského vína,
- máslo
Špek nakrájíme na kostičky a vypražíme ho na pánvičce dokřupava. Tuk slijeme, špek smícháme s brynzou, žloutky, prolisovaným česnekem a kořením. Kuřecí prsíčka a stehna podélně rozřízneme a přes fólii rozklepeme. Na plát dáme brynzovou nádivku a pomocí fólie svineme závitek, který zabalíme ještě do hliníkové fólie. Necháme jej péci v troubě při 180 °C asi 8 minut. Poté jej vyjmeme, rozbalíme a opečeme na másle. Závitek uložíme do tepla, do výpeku stříkneme bílé víno, necháme je zredukovat a nakonec ještě šťávu zjemníme máslem.