info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Celerová remuláda

ReceptyMasové
20. 12. 2012
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 942

Ingredience (4 porce):

  • ½ celeru
  • 1 žlutá řepa
  • 1 červená řepa
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • 1 lžičky dijonské hořčice hrubozrnné
  • 3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl,
  • černý mletý pepř
Postup:
1. Očištěný kořen celeru nastrouhejte na nudličky, přidejte 1lžičku hořčice, jogurt a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti a nechte minimálně hodinu v chladu odležet.

2. Uvařenou na měsíčky nakrájenou řepu opečte spolu se šunkou na oleji.

3. Olivový olej smíchejte se lžičkou hořčice, osolte a opepřete.

4. Celerový salát vytvarujte formičkou, řepu naaranžujte k salátu, ozdobte plátkem opečené šunky a přelijte hořčicovým dresinkem.

K přípravě receptu se vám bude hodit