Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 942
Ingredience (4 porce):
½ celeru
1 žlutá řepa
1 červená řepa
4 plátky schwarzwaldské šunky
1 lžičky dijonské hořčice hrubozrnné
3 lžíce řeckého jogurtu
1 dl olivového oleje
sůl,
černý mletý pepř
Postup: 1. Očištěný kořen celeru nastrouhejte na nudličky, přidejte 1lžičku hořčice, jogurt a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti a nechte minimálně hodinu v chladu odležet.
2. Uvařenou na měsíčky nakrájenou řepu opečte spolu se šunkou na oleji.
3. Olivový olej smíchejte se lžičkou hořčice, osolte a opepřete.
4. Celerový salát vytvarujte formičkou, řepu naaranžujte k salátu, ozdobte plátkem opečené šunky a přelijte hořčicovým dresinkem.