info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyCelerový krém s jablky

Celerový krém s jablky

ReceptyPolévky
30. 10. 2024
Polévkovar s mixérem PRESIDENT 1,75 l - obrázek

Budete potřebovat:

  • 700 ml kuřecího vývaru
  • 300 g kořene celeru
  • 250 ml 33% smetany
  • 200 g jablek
  • 150 g brambor
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 40 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
 

Postup:

Celer, jablka a brambory nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a restujte na másle cca 5 minut. Orestovanou zeleninu přendejte do polévkovaru, přidejte vývar a zapněte program krémové polévky. Po ukončení programu přilejte smetanu a krátce promíchejte pomocí programu PULSE. Dochuťte solí a pepřem.
 
NÁŠ TIP: Pro výraznější chuť můžete polévku zakápnout olejem z vlašských ořechů a celerovo-petrželovým olejem.
 

Budete potřebovat: