Ingredience na 4 porce:
- 200 g celozrnné pšeničné mouky hladké,
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů,
- 100 g glukopuru,
- vajahit (náhražka vajec),
- slunečnicová semínka,
- 0,35 l kokosového mléka,
- olivový olej (dle potřeby),
- 2 lžíce karobu (drcený svatojánský chléb, k dostání v obchodech s biopotravinami)
Do
mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, ovocný cukr a vše promícháme. Přidáme vajahit, semínka, kokosové mléko, olej a znovu vše promícháme. Dvě třetiny těsta nalijeme do menšího plechu vyloženého pergamenovým papírem. Do zbytku těsta nasypeme karob a důkladně promícháme. Toto těsto nalijeme na světlé těsto. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut.
Budou se vám hodit: