Doba přípravy: 40 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 2244
Ingredience (4 porce):
500 g zeleného chřestu (cca. 24 ks) 150 g pórku 150 g brambor 120 g cibule 100 g másla 5 g kaviáru (nepravého) 3 dl smetany 2 ks krevet 2 dl vody sůl, černý pepř muškátový oříšek
Očištěný pórek, brambor a cibuli nakrájejte nahrubo a na másle vše krátce orestujte. Přidejte 2 dl vody, 2 dl smetany, osolte, opepřete a lehce duste doměkka.
Do podušené zeleniny přilijte zbylou smetanu, rozmixujte a vytvořte krém. Poté přeceďte a vmíchejte lžičku kaviáru.
Omyté výhonky chřestu zbavte dřevnatých konců, pomocí škrabky oloupejte a uvařte v osolené vodě (cca. 3 minuty).
V chřestovém vývaru, ochuceném muškátovým oříškem, uvařte na mírném ohni krevety (cca. 3 minuty).
Porci kaviárového krému nalijte na plytký talíř, do krému vložte chřest a naaranžujte krevety.