info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéCibulová krkovička v pivě

Cibulová krkovička v pivě

MasovéRecepty
24. 5. 2021
Cibulová krkovička v pivě

Ingredience:

  • 800 g vepřové krkovice
  • 150 g anglické slaniny nakrájené na plátky
  • 400 ml piva - světlého ležáku
  • 2 cibule, hlavička česneku, sůl, drcený kmín
Vepřovou krkovici nakrájíme na tenčí stejnoměrné plátky. Prolisujeme česnek, přimícháme do něj sůl a drcený kmín a vzniklou směsí potíráme jednotlivé plátky masa. Oloupanou  cibuli nakrájíme na kolečka. Část cibule vložíme na dno pekáčku, poskládáme na ni plátky masa, proložíme slaninou a vše zalijeme větší částí piva. Pečeme velmi zvolna, při 130 °C asi 40 minut. Na závěr vše posypeme zbylou cibulí, okrášlíme plátky anglické slaniny a dopečeme ještě asi 15 minut při vyšší teplotě. Výpek odvaříme s trochou piva a přelijeme přes pečené maso. Podáváme nejlépe s chlebem a vychlazeným pivem.
 

Budou se vám hodit: