info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyČínský rýžový salát s houbou Shitake

Čínský rýžový salát s houbou Shitake

Recepty
24. 5. 2021
Čínský rýžový salát s houbou Shitake

Ingredience:

  • 500 g vařené rýže
  • 200 g kuřecího masa
  • vaječný bílek, lžička škrobu
  • 250 g pórku
  • 50 g hub Shitake, sůl
  • sladká sojová omáčka, zázvor
  • mletý koriandr, mletá paprika
  • rýžový nebo vinný ocet, třtinový cukr, olej
Rýži uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí ji ochutíme rýžovým nebo vinným octem. Suché houby namočíme do teplé vody a necháme je nabobtnat. Pak je asi 10 minut povaříme, scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Kuřecí maso nakrájené na drobné kousky obalíme ve vaječném bílku, škrobu a ochutíme solí, koriandrem, mletou paprikou a zázvorem. Zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidáme houby pokrájené na menší kousky. Vše ochutíme trochou cukru, sojové omáčky a octa. Po vychladnutí směs smícháme s ochucenou rýží. Doplníme jemně krájeným pórkem spařeným vroucí vodou.
 

Budou se vám hodit: