Ingredience:
- 500 g vařené rýže
- 200 g kuřecího masa
- vaječný bílek, lžička škrobu
- 250 g pórku
- 50 g hub Shitake, sůl
- sladká sojová omáčka, zázvor
- mletý koriandr, mletá paprika
- rýžový nebo vinný ocet, třtinový cukr, olej
Rýži uvaříme v osolené vodě. Po vychladnutí ji ochutíme rýžovým nebo vinným octem. Suché houby namočíme do teplé vody a necháme je nabobtnat. Pak je asi 10 minut povaříme, scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Kuřecí maso nakrájené na drobné kousky obalíme ve vaječném bílku, škrobu a ochutíme solí, koriandrem, mletou paprikou a zázvorem. Zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidáme houby pokrájené na menší kousky. Vše ochutíme trochou cukru, sojové omáčky a octa. Po vychladnutí směs smícháme s ochucenou rýží. Doplníme jemně krájeným pórkem spařeným vroucí vodou.
Budou se vám hodit: