Ingredience:
Korpus:
- 200 g máslových sušenek,
- 4 lžíce mléka,
- 20 g strouhaných mandlí,
- 100 g másla
Náplň:
- 4 žloutky,
- 150 g moučkového cukru,
- 350 g sýru riccota,
- 2 citrony + 4 nakrájená kolečka na ozdobu,
- 2 nakrájené kompotované broskve
Do rozdrcených sušenek nechejte vsáknout mléko, přidejte mandle, změklé máslo a vypracujte hmotu na korpus. Náplň připravte ze žloutků vyšlehaných s cukrem, ricotty, citronové kůry i šťávy. Hmotu na korpus rozdělte na 4 díly. Každou formičku vyložte sušenkovou hmotou (dno i okraje), střídavě vrstvěte náplň a kousky broskví, nakonec položte
kolečko citronu. V předehřáté troubě pečte při teplotě 160 °C asi 40 minut. Upečené nechejte vychladnout, vyklopte a před podáváním pocukrujte.
Budou se vám hodit: