info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Citronový žralok

MasovéRecepty
20. 5. 2021
Citronový žralok

Ingredience:

  • 600 g steaku ze žraloka
  • 2 citrony
  • 150 g pórku
  • 60 g mrkve
  • sůl, olej
  • trocha škrobové moučky
  • 30 g másla
Mražené žraločí steaky nechte v lednici zvolna rozmrznout. Poté je osušte, důkladně osolte a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je nejméně 1 hodinu v chladu ležet a pak pečte zprudka na rozpáleném oleji. Po otočení steaků zmírněte trochu teplotu a do pánve přidejte jemně krájenou mrkev a po chvíli také sekaný pórek. Vše krátce osmahněte a zalijte zbývající citronovou šťávou, do které jste rozmíchali trošku (půl lžičky) škrobové moučky. Jen velmi krátce vše zaduste. Pokud šťáva zhoustne příliš, trochu ji zřeďte vodou nebo vývarem. V  poslední fázi zjemněte vše máslem. Podávejte s rýžovými těstovinami nebo rýží.
 

Budou se vám hodit: