Kvalitní tlakový hrnec by neměl chybět v žádné domácnosti. Hodí se nejen pro dušení masa, ale také pro vaření příloh, luštěnin, omáček nebo polévek. Vždy s ním ušetříte čas a tím i energie. Naše
tlakové hrnce ULTIMA navíc vynikají ovládáním jednou rukou a intuitivním nastavením tlaku. Vyzkoušejte je!
Jehněčí kolínko
- 2 jehněčí kolínka
- 2 mrkve nakrájené na kostičky
- 2 petržele nakrájené na kostičky
- 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
- 200 ml červeného vína
- 1 stonek řapíkatého celeru pokrájený na kousky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 50 ml oleje
- sůl, pepř, bobkový list a badyán
- vývar nebo voda na podlití
Mrkev, celer, cibuli a petržel orestujte na oleji v tlakovém hrnci (bez pokličky), přidejte protlak, který také krátce orestujte, a vše podlijte červeným vínem. Vařte, dokud se polovina vína neodpaří, přidejte osolené a opepřené maso, které podlijte vývarem a vařte v tlakovém hrnci s poklicí cca 45 minut (záleží na velikosti kolen). Měkké maso vyjměte a tekutinu svařte na polovinu. Přeceďte, dochuťte a maso dejte zpět do šťávy a udržujte na teplém místě.