info text

Čočka na kyselo

ReceptyMasové
15. 4. 2025
Servírovací a krájecí deska oválná FEELWOOD-obrázek

Ingredience:

  • 250 g zelené čočky
  • 2 mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 bobkové listy
  • 1 střední cibule
  • olivový olej
  • česnek nakrájený nadrobno, dle chuti
  • sůl a pepř
  • ocet dle chuti
Na zásmažku:
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla nebo oleje

Postup:

Na oleji nechte zesklovatět cibuli. Přidejte mrkev, česnek a krátce orestujte. Přidejte čočku, přilejte třikrát tolik vody, kolik je čočky. Vařte 20 minut. Zahustěte zásmažkou, poté krátce provařte. Ochuťte solí, pepřem a octem.

Náš tip: Podávejte s opečenou klobásou, okurkem, smaženou cibulí nebo s různě upraveným vajíčkem.
 
 

S přípravou pomohou: