info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Čokoládový fondant

MasovéRecepty
3. 10. 2013
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4751

Ingredience (4 porce):

  • 100 g čokolády
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 100 g másla
  • 25 g másla na vymazání
  • 2 vejce
  • 2 žloutky kakaový prášek na vysypání
1. Rozpuštěným máslem vytřete vnitřek misky a vložte do lednice či mrazáku. Po ztuhnutí másla postup vytření opakujte, důkladně vysypte kakaovým práškem a dejte zpět do lednice.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s máslem a vymíchejte v hladkou hmotu.

3. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do tuha, přimíchejte prosátou mouku a vše důkladně zpracujte v hladkou směs.

4. Rozpuštěnou čokoládu přidejte do vaječné směsi a míchejte tak dlouho, dokud se vše dokonale nespojí.

5. Čokoládovou směsí naplňte vysypané misky a nechte vychladit minimálně 20 minut.

6. Troubu předehřejte na 180° C, vložte naplněné misky a pečte cca.10 -- 12 minut. Poté vytáhněte z trouby, nechte 1 minutu odstát a vyklopte.

7. Podávejte s kopečkem vanilkové nebo pomerančové zmrzliny.

K přípravě receptu se vám bude hodit