info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Cold brew

Konvice pro přípravu kávy a čaje zastudena TEO 1,0 l - obrázek

Cold brew, hit ve světě kávy

Nová doba, teď frčí studená káva! A nemyslíme tím ledové frappé ani vychladlou kávu „na krásu“. Máme na mysli cold brew, tedy kávu připravenou zcela odlišným způsobem – zastudena, bez kapky horké vody.
 

Jak na přípravu cold brew kávy nebo čaje?

Čerstvě mletou kávu namísto horké vody zalijete studenou v poměru 1:10 (např. 100 gramů kávy na 1 litr vody) a necháte luhovat ideálně 12 - 14 hodin. Pomalou extrakcí ve studené vodě získáte z kávy to nejlepší z její chuti a vůně. Cold brew káva je výrazně jemnější, s čokoládovými a ovocnými tóny a nižší aciditou. Na výsledek se rozhodně vyplatí čekat! 3 různé způsoby servírování této lahůdky najdete na našem Instagramu
 

Ideální konvice (nejen) na přípravu cold brew kávy

Konvicí pro přípravu kávy a čaje zastudena TEO je příprava opravdu snadná. Její součástí je extra jemné nerezové sítko, do kterého nasypete mletou kávu, sypaný čaj či bylinky, zalijete studenou vodou a dáte do lednice luhovat. Úzký tvar konvice přesně pasuje do dveří chladničky. Díky žáruvzdornému borosilikátovému sklu, ze kterého je konvice vyrobená, ji však můžete využít i pro přípravu horkých nápojů.

Budou se vám hodit: