Cold brew, hit ve světě kávy
Nová doba, teď frčí studená káva! A nemyslíme tím ledové frappé ani vychladlou kávu „na krásu“. Máme na mysli cold brew, tedy kávu připravenou zcela odlišným způsobem – zastudena, bez kapky horké vody.
Jak na přípravu cold brew kávy nebo čaje?
Čerstvě mletou kávu namísto horké vody zalijete studenou
v poměru 1:10 (např. 100 gramů kávy na 1 litr vody) a
necháte luhovat ideálně 12 - 14 hodin. Pomalou extrakcí ve studené vodě získáte z kávy to nejlepší z její chuti a vůně. Cold brew káva je výrazně jemnější, s čokoládovými a ovocnými tóny a nižší aciditou. Na výsledek se rozhodně vyplatí čekat!
3 různé způsoby servírování této lahůdky najdete na našem
Instagramu.
Ideální konvice (nejen) na přípravu cold brew kávy
S
Konvicí pro přípravu kávy a čaje zastudena TEO je příprava opravdu snadná. Její součástí je
extra jemné nerezové sítko, do kterého nasypete mletou kávu, sypaný čaj či bylinky, zalijete studenou vodou a dáte do lednice luhovat.
Úzký tvar konvice přesně pasuje do dveří chladničky. Díky
žáruvzdornému borosilikátovému sklu, ze kterého je konvice vyrobená, ji však můžete využít
i pro přípravu horkých nápojů.