info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Créme brulleé

Créme brulleé

Ingredience:

  • 250 ml smetany (33 %)
  • 4 lžíce cukru
  • 2 vejce, špetka soli
  • 1 vanilkový lusk
  • nerafinovaný třtinový cukr (hnědý)
  • žáruvzdorné misky
Do rendlíku dáme cukr, špetku soli, smetanu a kousek podélně rozkrojené vanilky. Vše pomalu zahřejeme až téměř k varu. V misce rozšleháme vejce, do kterých po lžících zašleháme horkou smetanu zbavenou kousků vanilky. Napěněnou hmotu rozdělíme do předem vymazaných žáruvzdorných misek, které vložíme do vodní lázně. Pečeme zvolna v troubě při 170 °C asi 20 minut. Uvařenou hmotu necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Před podáváním posypeme povrch krému hnědým cukrem a necháme ho rychle zkaramelizovat pod grilem tak, aby na povrchu vznikla křupavá vrstvička a v misce byl chladný lahodný vanilkový krém.
 

Budou se vám hodit: