1. Mouku smíchejte s vejci, solí a trochou vody a připravte nelepivé těsto. Zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
Základní recept na těsto je obohacen o přírodní barvivo:
- zelená – špenátové pyré,
- černá – sépiové barvivo,
- červená – rajčatový protlak.
2. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne.
3. Pomocí rádla vykrájejte z těsta pásy různých barev a ty pomocí žloutku přilepte k sobě.
4. Lasagne vkládejte do osolené vařící vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu (cca 3 min)
5. Filet z ryby připravte libovolným způsobem (na páře, pečení, grilování) a servírujte s barevnými lasagnemi. Vše přelijte bazalkovou omáčkou připravenou z přepuštěného másla a bazalky.