info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéČtyřbarevné lasagne s rybou a bazalkovým máslem

Čtyřbarevné lasagne s rybou a bazalkovým máslem

MasovéRecepty
28. 4. 2016
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: ***
 

Ingredience (4 porce):

  • 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
  • 2 vejce
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 sáček sepiové barvy
  • špenátové listy
  • voda
  • sůl
1. Mouku smíchejte s vejci, solí a trochou vody a připravte nelepivé těsto. Zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.

Základní recept na těsto je obohacen o přírodní barvivo:
  • zelená – špenátové pyré,
  • černá – sépiové barvivo,
  • červená – rajčatový protlak.
2. Těsto vyválejte na pláty pro lasagne.

3. Pomocí rádla vykrájejte z těsta pásy různých barev a ty pomocí žloutku přilepte k sobě.

4. Lasagne vkládejte do osolené vařící vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu (cca 3 min)

5. Filet z ryby připravte libovolným způsobem (na páře, pečení, grilování) a servírujte s barevnými lasagnemi. Vše přelijte bazalkovou omáčkou připravenou z přepuštěného másla a bazalky.

K přípravě receptu se vám bude hodit