info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyDomácí "Brumíci" se sladkou náplní

Domácí "Brumíci" se sladkou náplní

Forma 10 medvídků DELÍCIA SiliconPRIME - obrazek

Na těsto si připravte:

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g rozpuštěného másla pokojové teploty plus na vymazání
  • 150 ml smetany na vaření
  • 10 lžiček kvalitní kakaové lískooříškové pomazánky s vyšším podílem ořechů
  • 2 vejce
  • 16 g vanilkového cukru (2 balení)
  • 1 lžička bezfosfátového kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa

Postup:

  • Vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • Barevné detaily: Ze směsi odeberte lžíci těsta a obarvěte ho lžičkou kakaa. 
  • Plnění formy: Formu vymažte rozpuštěným máslem nebo vystříkejte olejem do pečicích forem a umístěte na rovnou pečicí podložku. Cukrářským sáčkem naneste tenkou vrstvu obarveného těsta do důlků (oči, nos, ouška a tlapky). Druhým sáčkem naneste světlé těsto zhruba do poloviny výšky každé formičky (těsto pečením nabyde). Doprostřed těla medvídků dejte lžičku kakaové lískooříškové pomazánky. Formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a medvídky pečte 30 minut. 
  • NÁŠ TIP: Jako náplň můžete místo lískooříškové pomazánky použít kvalitní nasekanou hořkou čokoládu s nugátovou náplní. 

Bez čeho se neobejdete: