100 g rozpuštěného másla pokojové teploty plus na vymazání
150 ml smetany na vaření
10 lžiček kvalitní kakaové lískooříškové pomazánky s vyšším podílem ořechů
2 vejce
16 g vanilkového cukru (2 balení)
1 lžička bezfosfátového kypřicího prášku do pečiva
1 lžička kakaa
Postup:
Vejce vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěné máslo, smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Barevné detaily: Ze směsi odeberte lžíci těsta a obarvěte ho lžičkou kakaa.
Plnění formy: Formu vymažte rozpuštěným máslem nebo vystříkejte olejem do pečicích forem a umístěte na rovnou pečicí podložku. Cukrářským sáčkem naneste tenkou vrstvu obarveného těsta do důlků (oči, nos, ouška a tlapky). Druhým sáčkem naneste světlé těsto zhruba do poloviny výšky každé formičky (těsto pečením nabyde). Doprostřed těla medvídků dejte lžičku kakaové lískooříškové pomazánky. Formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a medvídky pečte 30 minut.
NÁŠ TIP: Jako náplň můžete místo lískooříškové pomazánky použít kvalitní nasekanou hořkou čokoládu s nugátovou náplní.