Připravte si:
- 1,5 kg jablek
- 500 g želírovacího cukru 3:1
- 1 menší skořici
- 2 ks badyánu
- 3 ks hřebíčku
Postup:
Jak vyrobit domácí jablečný džem? Jablka i se slupkou nakrájejte na kousky a položte na pečicí plech. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu cca 20 minut nebo do momentu změknutí.
Upečená jablka rozmixujte dohladka. Směs nalejte do hrnce, přidejte cukr, koření a vařte cca 10 minut do momentu zhoustnutí.
Horkým džemem naplňte připravené sklenice, zavíčkujte je, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
NÁŠ TIP: Jablka na džem můžete také oloupat, není to však nutné, protože slupka obsahuje přírodní pektin, který slouží k zahuštění a správné konzistenci marmelády, džemu či rosolu.
Co k přípravě džemu využijete::