Ingredience:
Těsto: - 200 g hrubé mouky,
- 2 vejce,
- 2 lžíce olivového oleje,
- mouka na vyválení
Náplň: - 140 g špenátových listů,
- 100 g plísňového sýra
Omáčka: - 100 g cibule,
- 4 stroužky česneku,
- konzerva loupaných rajčat,
- olivový olej,
- sůl,
- oregano,
- sýr,
- bazalka
Do hrubé mouky zapracujte vejce, olivový olej a vyválejte hutné těsto. Vložte je do mikroténového sáčku a nechte v chladu 20 minut odpočinout. Špenátové listy spařte a po vytlačení vody je nasekejte a promíchejte s nastrouhaným plísňovým sýrem. Z nudlového těsta vyválejte tenký plát. Ten rozkrájejte
rádýlkem na obdélníky. Na každý vložte část náplně, těsto přehněte a okraje umáčkněte vidličkou. Ravioly pak vařte ve vroucí osolené vodě podle velikosti 8 až 10 minut. Na olivovém oleji osmahněte cibulku a nakonec i nasekaný česnek. Potom přidejte rozsekaná konzervovaná rajčata, sůl a trochu oregana. Za stálého míchání vše duste, až se omáčka odvaří a zhoustne. Podávejte sypané sýrem a sekanou bazalkou.