info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaDomácí ravioli se špenátem a sýrem

Domácí ravioli se špenátem a sýrem

ReceptyBez masa
10. 5. 2021
Domácí ravioli se špenátem a sýrem - obrázek

Ingredience:

Těsto:
  • 200 g hrubé mouky,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • mouka na vyválení
Náplň:
  • 140 g špenátových listů,
  • 100 g plísňového sýra
Omáčka:
  • 100 g cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • konzerva loupaných rajčat,
  • olivový olej,
  • sůl,
  • oregano,
  • sýr,
  • bazalka
Do hrubé mouky zapracujte vejce, olivový olej a vyválejte hutné těsto. Vložte je do mikroténového sáčku a nechte v chladu 20 minut odpočinout. Špenátové listy spařte a po vytlačení vody je nasekejte a promíchejte s nastrouhaným plísňovým sýrem. Z nudlového těsta vyválejte tenký plát. Ten rozkrájejte rádýlkem na obdélníky. Na každý vložte část náplně, těsto přehněte a  okraje umáčkněte vidličkou. Ravioly pak vařte ve vroucí osolené vodě podle velikosti 8 až 10 minut. Na olivovém oleji osmahněte cibulku a nakonec i nasekaný česnek. Potom přidejte rozsekaná konzervovaná rajčata, sůl a trochu oregana. Za stálého míchání vše duste, až se omáčka odvaří a zhoustne. Podávejte sypané sýrem a sekanou bazalkou.
Bude se vám hodit: