Ingredience:
- vepřová střívka
- 500 g vepřového boku
- 300 g vepřové plece
- 200 g hovězího krku
- 100 ml suchého bílého vína
- 100 ml 33% smetany
- 60 g strouhanky
- 20 g soli
- 1 vejce
- 2 g bílého pepře
- 2 g mletého muškátového květu
- 1 g mletého hřebíčku
- sádlo nebo olej na pečení
Postup:
- Střívka namočte ve vodě cca 2 hodiny předem.
- Maso umelte, přidejte koření a promíchejte.
- K ochucenému masu přidejte vejce, strouhanku, studené víno, chlazenou smetanu a vše zapracujte.
- Směs masa udržujte při co nejnižší teplotě.
- Střívka naplňte pomocí robota, zatočte do spirály a propíchněte špejlí.
- Spirály klobás opečte na sádle z obou stran na pánvi a dejte dopéct do trouby při 180 °C na dobu cca 10 minut.
TIP: Klobásy krátce spařte v horké vodě, než je dáte péct.
Budou se vám hodit: