Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky a ½ cukru vyšlehejte do polotuha, přidejte zbytek cukru, škrob, ocet a ušlehejte dotuha. Na pečicí papír utvořte z našlehaných bílků 3 disky o stejné velikosti. Pečte v předehřáté troubě na 140 °C / asi 80 minut. Upečený korpus je na povrchu křehký a uvnitř měkký. Nechte vychladnout. Po kompletním zchladnutí korpusu vyšlehejte smetanu do šlehačky a natřete nebo nastříkejte ji stejnoměrně na všechny korpusy. Na šlehačkovou vrstvu vždy dokola vyskládejte několik višní. Doprostřed naneste zbylé višně smíchané s našlehaným mascarpone a kapkou likéru. Nakonec poskládejte disky na sebe a dejte vychladit do lednice. Před podáváním přelijte višňovým likérem a ozdobte dle fantazie.