info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéDoudlebská rolovaná pečeně

Doudlebská rolovaná pečeně

MasovéRecepty
5. 5. 2021
Doudlebská rolovaná pečeně

Ingredience:

  • 600 g vepřové plece nebo krkovice
  • 200 g uzené krkovice
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • drcený kmín
  • 4 stroužky česneku
  • alobal
Vepřové maso prokrojte tak, aby vznikl plát masa, ten naklepejte, potřete lisovaným česnekem a okmínujte. Odřezky a silnější části masa předem seřízněte a ořez semelte s částí uzeného masa, vzniklou fáš ochuťte stejně jako plát masa. Semletou směs pak promíchejte s uzeným masem nakrájeným na kostičky a roztlačte ji na plát masa. Vše zaviňte do stejnoměrné rolády. Tu zabalte do alobalu a oba konce pevně utáhněte tak, aby vám vznikl stejnoměrný válec. Roládu pečte spolu s cibulí podlitou vodou v troubě zvolna 30 - 40 minut. Poté maso vyjměte, vybalte z alobalu a dejte do trouby dopéci při vyšší teplotě.  Nakrájenou vepřovou roládu podávejte tradičně, tedy s knedlíky či bramborovými špalíky a zelím, nebo se šťouchanými bramborami či bramborovým salátem.
 

Budou se vám hodit: