Ingredience:
- 600 g vepřové plece nebo krkovice
- 200 g uzené krkovice
- 1 větší cibule
- sůl
- drcený kmín
- 4 stroužky česneku
- alobal
Vepřové maso prokrojte tak, aby vznikl plát masa, ten naklepejte, potřete lisovaným česnekem a okmínujte. Odřezky a silnější části masa předem seřízněte a ořez semelte s částí uzeného masa, vzniklou fáš ochuťte stejně jako plát masa. Semletou směs pak promíchejte s uzeným masem nakrájeným na kostičky a roztlačte ji na plát masa. Vše zaviňte do stejnoměrné rolády. Tu zabalte do
alobalu a oba konce pevně utáhněte tak, aby vám vznikl stejnoměrný válec. Roládu pečte spolu s cibulí podlitou vodou v troubě zvolna 30 - 40 minut. Poté maso vyjměte, vybalte z alobalu a dejte do trouby dopéci při vyšší teplotě. Nakrájenou vepřovou roládu podávejte tradičně, tedy s knedlíky či bramborovými špalíky a zelím, nebo se šťouchanými bramborami či bramborovým salátem.
Budou se vám hodit: