Ingredience:
- 100 g cibule
- 200 g rajčat
- 100 ml olivového oleje
- 50 ml balsamikového octa
- sůl, pepř
- čerstvý tymián
- petrželová nať
Jemně nakrájejte cibuli. Rajčata krátce spařte ve vroucí vodě a pak oloupejte, odjádřete a zbylou dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli a rajčata lehce pokapejte olejem, rozprostřete na pečicí papír a dejte na
plechu do trouby lehce opéci. Taktéž můžete cibuli a rajčata opékat na pánvi s nepřilnavým dnem. Opečením zelenina získá nenapodobitelnou chuť, která se pochopitelně projeví ve skvělém dresinku. Olej, ocet a sůl důkladně prošlehejte, smíchejte s opečenou cibulí a rajčaty. Opepřete nahrubo čerstvě pomletým či potlučeným pepřem. Přidejte drobně nasekaný nebo rozemnutý tymián, sekanou petrželovou nať a nechte vychladnout v lednici. Dresink podávejte na libovolný zeleninový salát. Skvělý je především na listových salátech.
Budou se vám hodit: