info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Dresink Akropolis

ReceptyBez masa
10. 5. 2021
Dresink Akropolis

Ingredience:

  • 100 g cibule
  • 200 g rajčat
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml balsamikového octa
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián
  • petrželová nať
Jemně nakrájejte cibuli. Rajčata krátce spařte ve vroucí vodě a pak oloupejte, odjádřete a zbylou dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli a rajčata lehce pokapejte olejem, rozprostřete na pečicí papír a dejte na plechu do trouby lehce opéci. Taktéž můžete cibuli a rajčata opékat na pánvi s nepřilnavým dnem. Opečením zelenina získá nenapodobitelnou chuť, která se pochopitelně projeví ve skvělém dresinku. Olej, ocet a sůl důkladně prošlehejte, smíchejte s opečenou cibulí a rajčaty. Opepřete nahrubo čerstvě pomletým či potlučeným pepřem. Přidejte drobně nasekaný nebo rozemnutý tymián, sekanou petrželovou nať a nechte vychladnout v lednici. Dresink podávejte na libovolný zeleninový salát. Skvělý je především na listových salátech.
 

Budou se vám hodit: