Ingredience:
Těsto: - 1 a ½ hrnku celozrnné špaldové mouky,
- ¼ hrnku nerafi novaného třtinového cukru,
- ¼ hrnku erythritolu (alternativní sladidlo),
- 1 vejce,
- ½ balíčku prášku do pečiva (bez fosfátů),
- 100 g extra panenského kokosového oleje
Náplň: - 1 balení bezlepkového vanilkového pudinku,
- 450 ml rostlinného mléka,
- 3 lžíce erythritolu,
- 4 nastrouhaná jablka,
- mletá skořice
Z ingrediencí vypracujte drobenkové těsto a polovinu rozprostřete na dno formy vyložené pečicím papírem. Pudink uvařte podle návodu a teplý jej nalijte na těsto. Přidejte nastrouhaná jablka, zasypejte je skořicí a zakryjte druhou polovinou těsta. Pečte v troubě při teplotě 180 °C 30 minut až drobenka začne zlátnout. Nechejte vychladnout a krájejte na porce.