Ingredience:
- 500 g očištěných nebo předvařených dršťek,
- 100 g uzeného masa,
- 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
- 50 g sádla nebo másla,
- 50 g mouky,
- čerstvý zázvor,
- 4 stroužky česneku,
- mletá sladká paprika,
- nové koření,
- bobkový list,
- vinný ocet,
- majoránka,
- zelená listová petrželka,
- sůl a pepř
Dršťky propereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. První dvě vody po krátkém vaření slijeme a nalijeme čistou vodu. Osolíme, přidáme koření, lžíci vinného octa, uzené maso, polovinu pokrájené zeleniny a zázvoru. Vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, dršťky a uzené maso nakrájíme. Zbylou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, opečeme na sádle, přidáme mouku, orestujeme, až vznikne jíška. Přidáme prolisovaný česnek, posekaný zázvor a sladkou papriku. Zalijeme prochladlým vývarem, 20 minut povaříme. Dochutíme majoránkou, pepřem a posekanou petrželkou.
Budou se vám hodit: