info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaDušené zelí na víně

Dušené zelí na víně

ReceptyBez masa
30. 9. 2022
Dušené červené zelí na víně - obrázek

Ingredience:

  • 1 kg červeného zelí
  • 1 střední cibule
  • olej 
  • 2 lžičky medu
  • 50 ml čeveného vinného octa
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • sůl a pepř

Postup:

Omyté zelí nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na struhadle. Dejte ho do mísy spolu se solí, medem, vinným octem, vínem (jako alternativu můžete použít 100% jablečný džus). Přidejte koření a nechte marinovat přes noc v lednici. Nakrájejte cibuli najemno, osmažte ji v hrnci na oleji. Přidejte červené zelí s nálevem a vařte ho na středním ohni zhruba 1 hodinu do změknutí. V průběhu dušení dolévejte dle potřeby vodou a dochuťte solí.

NÁŠ TIP: Tento typ receptu na dušené zelí se výborně hodí k pečeným masům, kde je v základu použito červené víno. 

Budou se vám hodit: