Ingredience na 4 porce:
- 3 lžíce oleje,
- 1 mrkev pokrájená nadrobno,
- 2 řapíky celeru pokrájené nadrobno,
- 4 filety z úhoře,
- sůl, pepř,
- 2 větvičky tymiánu,
- 2 stroužky česneku,
- 4 dcl červeného vína,
- 1 lžíce másla;
Příloha: - cukrové lusky,
- cherry rajčata,
- hroznové víno,
- kapary,
- sůl, pepř
V
pánvi zahřejeme olivový olej. Dáme do něj restovat mrkev a řapíkatý celer. Filety z úhoře osolíme, opepříme a vložíme do pánve k zelenině. Přidáme tymián a filety orestujeme. Doplníme česnek, zalijeme červeným vínem a dusíme 10 minut. Filety otočíme a dusíme ještě 3 minuty. Pak rybu vyndáme z pánve a omáčku přecedíme. Do scezené omáčky dáme máslo, vrátíme filety a zredukujeme ji. Na přílohu si připravíme teplou zeleninu. Cukrové lusky nakrájíme na struhadle julienne. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme pokrájené lusky, cherry rajčata, hroznové víno a kapary. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Na talíř servírujeme zeleninu s filetem z úhoře a hladkou omáčkou.