Ingredience na 4 porce:
- ½ malé dýně,
- 1 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 kostka zeleninového vývaru bio,
- 200 ml sójové smetany,
- sůl, pepř,
- loupaná nesolená dýňová semínka,
- dýňový olej
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V
kastrolu zahřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme. Pak přidáme dýni a po chvilce restování vsypeme česnek. Zalijeme asi 500 ml horké vody a rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vaříme, až bude dýně měkká. Pak přilijeme sójovou smetanu a rozmixujeme dohladka. Prohřejeme, osolíme a opepříme. Na talíři posypeme dýňovými semínky a pokapeme dýňovým olejem.
Budou se vám hodit: