Ingredience:
- 600 g dužiny z oloupané dýně (Hokkaido, máslová nebo muškátová dýně)
- 500 ml zeleninového či masového vývaru nebo vody
- 125 ml 33% smetany (přidejte do polévkovaru cca 5 minut před ukončením programu)
- 1 větší cibule
- 70 g mrkve
- 40 g kořenové petržele
- 40 g oloupaných brambor
- 30 g celeru
- 30 g másla
- 2 cm oloupaného zázvoru
- stroužek česneku
- 3 lžičky sójové omáčky
- šťáva z půlky limetky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- lžička muškátového oříšku
- půl lžičky drceného kmínu
- špetka chilli
- sůl a pepř dle chuti
Všechny suroviny kromě smetany vložte do polévkovaru a zapněte program Krémové polévky. 5 minut před koncem programu přilijte vrchním otvorem smetanu.
NÁŠ TIP: Polévku podávejte ozdobenou lžící zakysané smetany a lístkem bazalky. Recept je vhodný i pro bezlepkovou dietu.
Budou se vám hodit: