Ingredience:
Na těsto: 125 g dýňového pyré / 1 střední brambora / 1 vejce / 120 g celozrnné špaldové mouky / 110 g celozrnné pšeničné mouky / špetka soliNa posypku: kousek másla / mletý mák / med dle chutiPostup:
Bramboru umyjte, uvařte ve vodě (cca 30 minut) a pak oloupejte. Smíchejte všechny ingredience na noky a vypracujte v nelepivé těsto (nutné řádně promíchat a prohníst). Pokud se těsto lepí, přidejte více mouky. Těsto rozdělte na části a vyválejte z nich dlouhé válečky, které rozkrájejte na noky - nebo použijte
Univerzální lis na těsto HANDY. Noky vařte v mírně vroucí vodě přibližně 4 minuty, dokud nevyplavou. Pak je zceďte a opečte na másle dozlatova. Posypejte mákem a ochuťte medem.