Ingredience na 4 porce:
na těsto: - 500 g polohrubé mouky,
- 4 vejce,
- 2 lžíce olivového oleje,
- voda podle potřeby;
na náplň: - 400 g dýně,
- 2 šalotky,
- 80 g másla,
- kousek zázvoru,
- sůl, pepř,
- šalvěj,
- máslo,
- cherry rajčata,
- parmezán
Z mouky, vajec a oleje vypracujeme vláčné těsto. Pokud je potřeba, přidáme trochu studené vody. Těsto necháme odležet zabalené ve fólii. Zralou dýni rozkrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, potřeme máslem a v troubě při 180 °C pečeme 35–45 minut a poté propasírujeme. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle se zázvorem. Přimícháme k ní propasírovanou dýni, ochutíme, vydusíme přebytečnou tekutinu a necháme vychladnout. Těsto vyválíme na tenké plátky. Vykrájíme z něj čtverce, potřeme je rozšlehaným vejcem a naplníme dýňovou náplní. Tortelíny pečlivě uzavřeme a vaříme v osolené vodě 3–4 minuty. Čerstvé máslo rozpustíme na
pánvi. Uvařené tortelínky vložíme do másla, přidáme šalvěj nakrájenou na nudličky a třešňová rajčátka. Zasypeme je nastrouhaným parmezánem a podáváme.